Kekikli ekmeğimizin tarifinin devamı;
Mayalanan hamurumu iki eşit parçaya bölüp kalıplarıma alıyorum,
kızarma renginin parlak olması için yoğurt ile çok az miktarda zeytinyağını karıştırıp üzerlerine sürüyorum. İçinin de pişmesi için ortadan bıçağın ucu ile çizik atıyorum,
Kabaran hamurumu önceden 150 derece de ısıttığım fırına koyuyorum yaklaşık 70 dakika pişiriyorum.
Düşük ısıda yavaş yavaş pişirildiğinde içi daha güzel pişiyor...
ekmegimizin pismis halinide gormek isterdim:)))
YanıtlaSiltesekkurler paylasimlariniz icin
sevgiler
:)) ekmeğimiz pişmiş halini zaten paylaşmıştım sanırım görmediniz, sizin için bir kez daha paylaşacağım...
YanıtlaSilSevgiler.